• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

oldalra helyezett választék

2023-as rövid hajtrendek (1. rész)

A rövid hajvágás mindig új életre kel, de a 2023-as rövid hajtrendek nem egészen újak. Az idei év a nosztalgiázásban lesz nagy – ami azt jelenti, hogy mindenkinek jut valami. Ha vágyik a ’80-as évek neonfényére, imádni fogja, ha a rövid bozontos vágások és a göndör rojtok újra megjelennek a színen. A ’90-es évek gyermekei értékelni fogják, ha a Lob és a pixie-vágások nagyban visszatérnek. És az olyan Y2K stílusok, mint a „könnyű” bedhead és a platinabobok, minden bizonnyal 2024-ig (és talán azon túl is) kitartanak, de még ne rohanjunk ennyire előre.

Ha szeretnél néhány centimétert elveszíteni a 2022-ben növesztett tincseidből (vagy egyszerűen csak próbálod megújítani a rövid stílust), vedd elő a zselés tollat ​​és a jegyzetfüzeted. Készülj fel!  Összegyűjtöttük azokat a rövid hajtrendeket, amelyeket a stylistok szerint 2023-ban biztosan átveszik a hajdivatot.

Rövid wolf cut

Ha Joan Jett 2023-ban karrierváltást hajtana végre, és kifutómodell lenne, ez lenne a frizurája. A rock-n-roll bozontos wolf cut már egy ideje divatos (Lásd: Billie Eilish, a wolf cut védőszentje), de a rövid hossz frissebb, frissebb megjelenést kölcsönöz az új évnek. Nunzio Saviano New York-i fodrász imádja ennek a megjelenésnek a sokoldalúságát: „Ez a tökéletes vágás, hogy kiemelje a haja természetes textúráját” – mondja. „Frufruval formázható, frufru nélkül, egyenesre fújható, vagy hajsütővassal textúrát adhat.” Bárki lehetsz, aki szeretnél ezzel a vágással (de Joan Jettnek vagy Billie Eilishnek lenni baromi jól hangzik.)

 

rövid wolf cut

Pixie

A pixie régóta a félelemnélküliség és a radikális változás hajszimbóluma. Remek választás minden új év megkezdéséhez. „Bárki, aki kellő önbizalommal rendelkezik, hordhat [pixie-t]” – mondja Gerard Caruso, a Hackensack-alapú fodrász, aki azt javasolja, hogy hozd magaddal kedvenc pixie fényképed a szalonba, mert ebben is lehetnek apróbb eltérések. Mia Farrow 1960-as évekbeli rendezett fazonját vagy Halle Berry hosszabb, kócos stílusát szeretnéd? Vagy valami a kettő között van, mint Halsey. Mindegyik nagyszerű lehet, de ha gondot okoz a tökéletes pixie megtalálása, gondoljon a meglévő haja természetes textúrájára, és dolgozzon vele, ne pedig ellene. A hosszúság megőrzése érdekében a hathetente végzett vágásokon kívül a pixie-nek kevés karbantartási igénye van ahhoz, hogy mindennap kialakítsa a legjobb stílusát.

 

pixie

Bixie

Vegyünk egy rész pixie-t és két rész bob-ot – megrázva, nem keverve –, összekeverjük egy csipetnyi tavaszi fuvallattal, és mit kapsz? A Bixie-t. Felül egy kicsit rövid, alul kicsit hosszabb – mint egy mullet, de sokkal elegánsabb. Kérje meg stylistját, hogy válasszon megfelelő hosszúságot és az arcot keretező tincseket hagyja meg hosszabbra. Mivel a punk és a mullet közötti határvonalat követi, hat-nyolc hetente szükség lesz egy vágásra, hogy fenntartsa a hosszát.

 

bixie

’90 Lob

A ’90-es évek manapság nagyon 2023-at jelentik – elhúzzuk a levágott kardigánjainkat, és a hajunkat Posh Spice vállat súroló hosszra vágjuk. A Las Vegas-i stylist, Shelley Gregory szereti ezt a megjelenést, mint kompromisszumot a rövid és a hosszú haj között. „Szép pattogós ütést ad, de így is könnyen szabaddá tehető az arc” – mondja. Gregory azt javasolja, hogy kérjen tompa vágást közvetlenül a vállak felett teljes rétegekkel az extra mozgás érdekében. A megjelenés a legtöbb arcformán működik, de különösen feltűnő a vastagabb hajon, amely megmutatja a lengő formát.

 

'90 lob

Mélyen oldalra helyezett választék

A választék megjelenése a fejen, frizurán különböző megjelenést kölcsönöz a hajnak. A letisztult középválaszték maga a kimért elegancia. Az arányok eltolásával változtatásával játékosságot kölcsönözhetünk hajunk megjelenésének. A mélyen oldalra helyezett választékot szintén hordhatjuk borzolva vagy a fejre simítva mindkét esetben extravagáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, ami sosem ment ki a divatból eddig.

 

oldalra helyezett választék

Cikkünket hamarosan folytatjuk…

 

Forrás: https://www.allure.com/story/2023-short-hair-trends