• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

balayage 6

Mielőtt kipróbálja a balayage-t

Mint minden hajszínnél, itt is két fontos lépésnek kell megtörténnie, mielőtt leülne a szalon székébe. A megfelelő szakember kiválasztása és a vágyott hajról elképzelt referencia fotók összegyűjtése, hogy a fodrásza is pontos képet kapjon arról milyen hajat szeretne, így nem lesz félreértés az árnyalatokban.

Amikor álmai árnyalatának eléréséről van szó, azt is fontos észben tartani, hogy a hajszín folyamatosan változik a fény változásával.

A legtöbb ember lát egy képet és csak egyféleképpen látják a beállított hajat. A haj állandóan mozog, így egyik nap kicsit világosabbnak tűnhet – attól függ, hol választja szét. Lehet, hogy egy másik napon egy kicsit nagyobb lesz a kontrasztod.

Míg sok nő fél attól, hogy a haja túl sötétnek tűnik, ezek a szabadkézi világos satírok az alaphoz képest segítenek megteremteni azt a kontrasztot, amely a balayage-t olyan természetesen figyelemre méltóvá teszi. Egy utolsó dolog, amit szem előtt kell tartani: el kell különíteni más trendeket a balayage technikától. Sok szakembert egy kicsit összezavarodik a technikák közötti apróbb különbségektől. Sok fodrász és sok vendég nem igazán érti a különbséget az ombre és a balayage között. Azt hiszik, hogy ezek ugyanazok, de az ombre maga egy trend, és a balayage pedig a technika.

balayage 1

Mennyibe kerül a balayage?

A balayage ára számos tényezőtől függ, beleértve a szalon elhelyezkedését, a fodrász képzettségi szintjét, a haja hosszát és azt, hogy pontosan mit szeretne csinálni. Arra számíthat, hogy a balayage ára 18 000 – 40 000.- Ft között mozog szalonunkban. Mielőtt időpontot foglalna, feltétlenül hívja fel a szalont és egyeztessen ezekről a paraméterekről, hogy teljes képet kaphasson Önre vonatkozólag.

 

Egyszerűnek hangzik, de mégsem az…

 

Annak ellenére, hogy a balayage módszerrel festett hajon nincs színátmenet, a kivitelezése komoly szakértelmet igényel. Fodrászként ugyanis a festéskor figyelembe vesszük a tincsek hosszát, elhelyezkedését, a haj formáját, az arc vonásait és annak alakját. Az egyedi jegyek határozzák meg tehát a balayage hajfestés eredményét. Valamennyi átmenet persze van a színek között. De csak épp annyi, amennyi kell, amennyi egy természetes, festetlen hajon is megtalálható. Ahhoz azonban, hogy ez kivitelezhető legyen nagyon gyakorlottnak kell lennie a fodrásznak.

 

Meglepőnek tűnhet, de pont a természetesség miatt az is megesik, hogy nem festjük be az egész hajat. A festéskor dől el, hogy melyik tincs kap festést és melyik nem. Úgy lesz átmenet a haj színében, hogy az nem is látható. A hajfestés során mindezt úgy érjük el, hogy a sepréshez hasonló mozdulatokkal visszük fel a festéket. A tincsek így nem különülnek el egymástól, az árnyalatok itt-ott meglesznek. De színben csak annyira különülnek el az egyes egységek, amennyire az a természetes hajkorona esetén jellemző.

balayage 7

Hajfestés várandósság alatt.

A balayage hajfestés várandósan kíméletesebb választás lehet.

Éppen ezért jó választás lehet kisgyermekes anyukáknak, vagy bárkinek, akinek az élete kicsit hektikusabb és nem tud 6 hetente tőfestésre járni, mégis egy magabiztos, vonzó megjelenést szeretne.

Akár gyermekvárás előtt is jó ötlet lehet egy olyan balayage, ahol megmarad a saját hajszíned a hajtőnél, hiszen így nem érintkezik semmilyen kemikália a fejbőröddel.

Sok kismama számára is jó választás, még akkor is, ha a terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban egyébként aggályaid vannak.

Várandósság alatti hajfestéssel kapcsolatban keresd hamarosan megjelenő blogbejegyzésünket.

Forrás: https://www.hair.com/what-is-balayage-technique.html