• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

melír 2

Különleges melír technikák, több mint balayage és ombre…

A közhiedelemmel ellentétben nemcsak azért érdemes tisztában lenni a legújabb melír technikákkal, hogy ész nélkül utánozzuk a folyton megjelenő és leköszönő trendeket.

Éppen ellenkezőleg, a számos eltérő hajfestési és színezési technikának köszönhetően napjainkban már bárki megtalálhatja a hozzá legjobban illő stílust. A visszafogott irodai megjelenéstől elkezdve az elfoglalt anyukákon át az extravagánsabb külsőre vágyó hölgyekig mindenki számára akad olyan melír technika, amely nemcsak az egyéniségedhez, hanem az életstílusához is tökéletesen passzol.

Fordított Ombre – Fordítsuk meg

A fordított ombre egy hazánkban még nem igazán elterjedt stílus, pedig külföldön sok sztár régóta választja előszeretettel. Ha már unod a hagyományos ombre-t, ezzel a kis csavarral újra izgalmat csempészhetsz a tincseidbe!

A technika lényege a nevéhez híven, hogy a világosítás pont ellenkező irányba történik, azaz a fejtető lesz világosabb és a hajvégek irányába fokozatosan sötétítjük az árnyalatot.

A fordított ombre karbantartása valamivel igényesebb, hiszen a világosabb, hajtő közeli rész rendszeres tőfestésre szorul, kivéve, ha a természetes hajszínedhez hasonló árnyalattal lett festve a felső rész.

Sombre – Most jöttem a tengerpartról

A sombre tulajdonképpen egy visszafogottabb színátmenetes ombre. A világosabb és a legsötétebb szekciók között csak néhány árnyalatnyi a különbség, itt a hangsúly a fokozatosságon és a természetességen van.

Akár csak egy napos tengerparton töltött hét után, mikor a tengervíz és a nap kiszívja a hajvégeket, a hajtő barna színe ezen a képen is szinte észrevehetetlenül lényegül át szőkévé.

Bár a napsütötte barnaságot és a kipihentséget nem képes visszaadni, a sombre-val egész évben kicsit úgy érezheted magad, mintha csak most jöttél volna vissza az Adriáról.

balayage 11Bronde – Barna és Szőke: a két világ legjava

Az angol „brown” azaz barna és „blonde” vagyis szőke szavak összevonásaként született a Bronde kifejezés. Barna és szőke elemeket ötvöz, igazán smooth és természetes lesz az összhatás.

Ha még a sombre-t is túl feltűnőnek találod, a bronde a tökéletes választás. Szintén jól jöhet, ha régóta szőkíted a hajad és szeretnél egy kis pihenőt tartani.

Ronze – Rézvörös és Bronz

A cél itt is a minél természetesebb hatás elérése, a rézvörös és a bronzos árnyalatok váltakozásával. A vörös hajtincsek életet és ragyogást kölcsönöznek a frizurának. A „Ronze” melírnál szőke helyett vöröset kevernek a barna hajszín mellé.

balayage 13Flamboyage –A leggyönyörűbb melír?

A Flamboyage az Ombre és a Balayage ötvözéséből született. A Flamboyage mindkét stílus előnyeit magában hordozza. Egyrészt a hajvégek felé haladva fokozatosan világosabb árnyalatok következnek, másrészt a fejtetőről indulva hosszanti irányban is váltakoznak. A szabadkezes festési technikának köszönhetően a világosabb árnyalat nem korlátozódik a frizura legvégére, hanem már előbb megjelenik a barna tincsek között megbújva a sötétebb és világosabb árnyalatok.

A Flamboyage természetesen nem csak derékig érő hajon mutat jól. Akár egészen rövid, vállig érő fazonoknál is lenyűgöző lesz a végeredmény.

Fallayage – Itt az ősz, itt van újra

A Fallayage szó a „fall” vagyis ősz és a Balayage szavak keresztezéséből született. Ha ősszel már nem szeretnéd a tipikus szőkés, napszítta hatását látni a frizurádon, próbáld ki a Fallayage-t, itt a szőke melír csíkok helyett rezes-vöröses árnyalatokat kombinál a fodrász.

Véleményünk szerint a Fallayage a rézvörös és a gesztenyebarna árnyalataival mutat a legüdítőbben és garantáltan őszi hangulatot csempész a mindennapjaidba.

Karamel Balayage

A karamell Balayage a nevéhez híven a karamellt idéző színekből összeállított Balayage frizura, amely a Fallayage mellett kiváló őszi alternatívát kínál a sima szőke Balayage-ra. Ha meleg bőrtónusod van, egy aranyló karamell Balayage különösen kiemeli a természetes szépségedet.

Karamell Balayage-hoz kiváló alapszín lehet a középbarna, a csokoládébarna, a gesztenyebarna vagy a sötétbarna szín. A világosabb árnyalatok eléréséhez szóba jöhetnek a bézses szőkék, a mézszőke, az aranyszőke vagy természetesen a karamellszín.

Copacabana – Az igazi beach look

A Copacabana melírnál a jelszó a természetesség! Az alapszíntől éppen csak eltérő melír csíkok igazi napsütötte, tengerparti életérzést kölcsönöznek a frizurádnak.

Kiváló választás azoknak, akik ragaszkodnak a természetes hajszínükhöz, de mégis szeretnének egy kis csavart vinni a megjelenésükbe.

Tiger’s Eye

A tigrisszem féldrágakő inspirálta ezt a lélegzetelállító variációt, melynél a csokoládébarna és karamellszín váltakozik. Az aranyszőke és a karamellszőke mellett egyáltalán nem kapnak helyet a hidegebb szőke árnyalatok, mint a hamuszőke vagy a platinaszőke.

A tigrisszem stílusú hajfestést a melegebb bőrtónusú nőknek ajánlom. Az arany és karamell árnyalatok változtatásával könnyedén lehet variálni a tincsek közötti színmélységet és kontrasztot.

Lived-In Color

A Lived-In Color stílusú hajfestésnél a haj az Ombre-nál megszokott módon fentről lefelé világosodik, legtöbbszőr fóliás módszerrel készítjük. Finom, visszafogott, a természetes hajszínedhez igazodó árnyalatokkal festjük meg a hajad, úgy, hogy az átmenetek szinte számos árnyalatot kell létrehozni, igen bonyolult és időigényes eljárás, de az eredmény magáért beszél.

A Lived-In tökéletes választás lehet akkor, ha tudod, hogy most egy ideig nem tudsz majd fodrászhoz menni: amennyiben a természetes hajszínedhez hasonló árnyalatokat visszük fel és nem őszülsz számottevő mértékben, akkor akár fél évet is kihúzhatsz ismétlő hajfestés nélkül láthatatlanok maradnak.

Hajkontúr

A sminkelés világából valószínűleg ismerősen cseng a kontúrozás fogalma. Mit jelent ez a hajfestésben? Tulajdonképpen ugyanazt, a világos és sötét árnyalatok váltakozásával mélységet lehet „rajzolni” a hajnak, amivel ki lehet emelni az arcot. A haj kontúrozás barna és szőke árnyalatokkal érvényesül a legjobban.

Babylights

A Babylights melírozási technikánál a kisgyermekek és babák hajszínéhez hasonlóan, a hajtő közelében néhány különálló tincset világosabbra festünk, mintha csak a nap szívta volna ki őket.

Fontos, hogy a melír csíkok éppen csak néhány árnyalattal térjenek el az alap hajszíntől, így biztosítva a természetes hatást.

balayage 12Écaille

Az „Écaille” szó franciául teknőspáncélt jelent. A sötét és világos árnyalatok váltogatásával nemcsak a hajtőtől a hajvégekig világosodó hatást lehet elérni, hanem a teknős páncéljára jellemző oldalmintázatot is létre lehet hozni.

A színskálán egymáshoz közeli színárnyalatokkal lehet a legszebb Écaille frizurákat festeni (például: sötét- és világosbarna, világosbarna és sötétszőke, sötét- és világosszőke).

Fénycsík

Más néven aura coloring, angolul splashlight. A hajba egy vízszintes, világosabb szekció kerül, amely a fény megcsillanását imitálja a hajon. Ennek az optikai illúziónak köszönhetően olyan hatást érhetsz el, mintha állandóan egy fénysugár világítaná meg a hajadat. Nem rossz trükk.

Természetes árnyalatokkal is ugyanolyan jól működik ez a stílus. A fénysávot imitáló frizura barna, szőke vagy sötétvörös színekkel párosítva rendkívül sejtelmes és érzéki megjelenést kölcsönöz a viselőjének, mintha csak egy impresszionista festményről léptél volna ki a valóságba.

Pixel

A Pixel hajfestési stílusnál a haj apró részleteit festik be különböző színekre, ezek a színes négyzetek pedig szinte pixelszerűén rendeződnek el a hajon.

Az így megfestett pixelek kiadhatnak egy képet, formát vagy figurát vagy egyszerűen csak erős, színes kontrasztjukkal extravagáns megjelenést kölcsönöznek.

Colormelt

A Colormelt hajfestésnél igazán szabadjára engedheted a kreativitásodat és a fantáziádat. Az Ombre-nál megszokott módon itt is a hajvégek irányába fokozatosan világosodik a haj, a többi részletnek azonban csak a képzeleted szabhat határt.

Párosítsd a levendulalilát egy világosabb lilával vagy akár pinkkel, rózsaszínnel vagy világos kékkel. Kék, vörös vagy zöld alapszínnel is tökéletesen működik.

Pinwheel

A „Pinwheel” magyarul szélkereket vagy papírforgót jelent. A színes hajtincsek váltakozása a hajon a szélkerékhez hasonlóan követi egymást.

A frizura extrémebb színekből, de természetes árnyalatokból is tökéletesen megvalósítható. Ha „visszafogottabb” megjelenésre vágysz, próbáld ki szőke, vörös vagy barna tincsekkel.

Színes Pasztell

A színes vagy más néven szivárványos pasztell frizura a természetes és az extrém megjelenést ötvözi egymással. A halvány, pasztell színek szinte beleolvadnak a világos szőkébe.

A lényeg, hogy a finom, pasztell árnyalat beleolvadjon az alapszínbe. Visszafogott lázadóknak ajánlom, azoknak, akik kedvelik a feltűnést, ugyanakkor nem akarnak nagyon extrém irányba elmenni.

Rózsaszín árnyalatok

A mélyebb, sötétebb rózsaszín árnyalatok nemcsak tovább tartanak a hajadban, hanem extravagáns megjelenést is biztosítanak. A rózsaszín tincsek kiválóan kiemelik a világos, pl: sötétbarna és szőke Ombre-ban is kiválóan mutatnak a rózsaszín tincsek.

Crownlight coloring

Akár az Ombre ellentétének is nevezhetnénk a Crownlight Coloring-ot. A „crown” a fejtetőre utal, vagyis a feltűnő, élénk színeket a hajtövek közelébe visszük fel ennél a melír technikánál platinaszőke frizura nagy része. Feltűnő, vagány hajviseletet eredményez, főleg élénk színekkel lesz igazán mutatós a végeredmény.

Blorange – Narancs és szőke

A Blorange az egyik legfrissebb trend a melír technikák körében. Alapvetően az Ombre és Balayage technikákra épít egy kis csavarral, a nevéhez híven narancsos szőke és vörös árnyalatokat viszünk a frizurába.

A narancsos árnyalat kiváló választás sötétbarna, sötétszőke vagy akár világosszőke hajszín mellé is. Számos árnyalatban elérhető, így nem muszáj nagyon feltűnő narancsra festened a hajad, maradhatsz a visszafogottabb pasztell árnyalatoknál is.

Denim Blue – Farmerkék

Egy másik Ombre ihlette kreáció, kék színnel kombinálva. Főleg sötétebb alaphajszínnel igazán mutatós, a hajvég színe pedig lehet égkék, királykék, mentakék vagy a névnek megfelelő farmerkék.

Tudjuk ötvözni a különböző mélységű és sötétségű kékeket, ahogy a képen is látható.

extrém balayageGranny – A Szürke ki tudja hány árnyalata

A szürke hajszín őrülten divatos lett az elmúlt években! Ha te is szeretnéd kipróbálni, természetesen nem kell megvárnod, amíg az idő vasfoga valóban ősz hajszálakat csempésszen a hajadba. A szürke szín intenzitásának, mélységének és sötétségének változtatásával teljesen személyre lehet szabni a Granny melírral a hajadat. Vagány csajoknak ajánlom, akik szívesen látogatják sűrűn a fodrászukat, ez a szín ugyanis sok törődést és karbantartást igényel.

melír 3

Forrás: https://fmc.hu/2016/10/25/ombre-sombre-balayage-tegyunk-rendet-a-hajtrendek-kozott