• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

ferfi dauer cimlap

Dauerral kezelt haj ápolása

A dauerolt haj, intenzív ápolást igényel. Fontos a pakolások és hajban hagyható kondicionálók, illetve a göndörséget elősegítő formázótermékek használata, például göndörítő hab, krém, folyadék…Dauer után, ha lehet, 1-2 napig mellőzzük a hajmosást.

(Festés és dauer között minimum 2hétnek kell eltelnie, és célszerű a hajfestést a dauer UTAN időzíteni) A dauerolt hajat csak hajmosáskor, kondicionálóval szabad fésülni, akkor is nagyfogú fésűvel. Hajmosás után, ha lehet, a hajat hagyjuk pár percig a törölközőben pihenni. Ezután a hajat rázzuk szét óvatos mozdulatokkal, fésűt ne használjunk! Ezután lehet a hajba dolgozni a különböző göndörítő termékeket, és kezdődhet a formázás. Ha dús hatású hajat szeretnénk, mindenképp előrehajolva szárítsuk a hajat, így a hajtövek automatikusan megemelkednek, és nem tapad a haj fejre. Ami szintén nagyon fontos, hogy az éppen szárításban lévő hajat emeld fel! Ettől tartása lesz a tincseknek, máskülönben (különösen, ha hosszú a haj) a tincsek a súlyuk miatt kilógják magukat, és elvesztik a göndörségüket.

Diffúzoros hajszárító használata elengedhetetlen, hiszen ennek segítségével elkerülhető, hogy a hullámok szétessenek és gubancolódjanak.

Napi rutin

A reggeli ébredés után legtöbbször kóc és szalmakazal tekint vissza ránk a tükörből. A megoldás nem a kifésülésben rejlik! Kifejezetten tiltólistás!! Célszerű az ujjainkkal beletúrni a hajba, ahol kell lelapítani, és beigazítani a szálakat. A kifésüléssel csak kiszöszösödik és a fürtök kinyúlnak. Ha ezt tapasztaljuk, óvatosan vizezzük be, de csak nagyon kevés vízzel. Pont annyira, hogy a szárazság elvesszen. Ettől újra összeugranak a tincsek.

Szalonunkban K18 hajkezelés elérhető, ez egy hajszerkezetjavító kezelés, amely a vegyszeres kezelések miatt igénybe vett hajnak visszaállítja az eredeti puhaságát, fényét.

Keresd K18-ról szóló blogbejegyzésünkben a részletes leírást.

Dauer férfiaknak? Naná!!!

A férfiak egyre kalandvágyóbbak a frizuránkat illetően, és teljesen egyetértünk ezzel! Ilyen például a férfi dauer. Bár a 80-as években vált divatossá, a mai stílusok sokkal jobban néznek ki (gondoljunk csak Timothée Chalamet-re), és határozottan nem bénák.

férfi dauer lépései

Bizonyíték arra, hogy a férfi daueroltatás annyira dögös lett? Már egy hashtag is foglalkozik vele, és a TikTok menő srácai videókat osztanak meg a hajuk átalakításáról, a szalonszéktől a stílusos eredményig. Akár volument szeretnél adni, akár csak egy vidám változásra vágysz, a fürtök lehetnek azok, amire a hajad vágyik.

Arra azonban készülj fel, hogy körülbelül három-öt órát kell a szalonban töltened, hogy a hajadat vegyileg kezeljék. Bár dönthetsz úgy is, hogy magad csinálod, a professzionális munka jobb eredményt hoz, és hosszabb ideig tartanak a fürtök (körülbelül három-hat hónapig, míg az otthoni dauerolással csak néhány hétig).

Fürtök átmenettel

Az oldalsó és hátsó részek rövid átmenet vágással ápolt és különleges megjelenést kölcsönözhetsz a dauerolt hajadnak. Ezek szép kontrasztot alkotnak a kócos felső részhez képest, és kiemelik a fürtök magasságát és térfogatát. Ez remek választás, ha kerek arcformával rendelkezel, és a hosszúkásabb arcforma illúzióját szeretnéd kelteni.

Közepes fade fürtökkel

A daueroltatás visszafogott maradhat, ha csak egy enyhe hullámot választasz, amelyhez egy ilyen közepes fade párosul. A közepesen göndör fürtök igazán klasszikusnak tűnnek, megfelelő egyensúlyt teremtenek, és elegánsabbá teszik a megjelenés.

A modell a magazinokból

Ez az egyik legklasszikusabb dauer stílus a férfiak számára. Választhatod, hogy az oldalsó és hátsó részek hosszúkásak maradnak, mint a képen, vagy fazonírozhatod, de ennek a fazonnak a legfontosabb jellemzője a hosszú rojt. Remek választás, ha széles homlokodat szeretnéd elfedni, vagy ha csak egy könnyedén vagány megjelenésre vágysz.

A fürtös Mullet

Nem a dauer az egyetlen 80-as évekbeli trend, ami visszatért. A mullet is visszatért. A két trendet kombinálhatod egy olyan stílussal, mint ez, amely elölről hátrafelé fürtökkel és borotvált oldallal párosul. Ha a mullet önmagában még nem igazán mered bevállalni, ez a stílusos megjelenés meggyőzhet téged arról, hogy olyan átalakuláson menj keresztül, amely igazán frissnek és modernnek tűnik.

Magas Fade fürtökkel

A volumenes fürtök a tetején, kombinálva a magas fade-val, határozottan merész és éles megjelenést eredményez. Itt csak a legfelső részt göndörítik, a többit pedig rövidre vágják, ami a klasszikus dauer stílus friss és modern változatát eredményezi.

 

Forrás: internet, képek: Pinterest