• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

női dauer 3 upscale

Tévhitek a dauerről

1.) Sokszor hallom, hogy a dauer megszünteti a zsírosodást a hajon. Ez nem igaz, mint ahogy az sem, hogy szárítja a hajat. Ha száraz lesz a vendég haja a dauer után, akkor azt elrontották! Ugyanis a göndörítéssel a haj megemelkedik, ezért nem zsírosodik olyan látványosan gyorsan a haj. Vagyis a fejbőrön lévő zsírrétegnek több idő kell, amíg látványosan eléri azt 1,5-2 cm-es távolságot, ahol már szabad szemmel is látható a zsírosodás. A megemelt hajtő másik okból is lassabban zsírosodik, mert azáltal, hogy meg van emelve, jobban szellőzik a haj, így kevésbé lesz hajlamos a zsírosodásra. Persze ez leginkább egyénfüggő.

2.) Dauerrel tönkre teszik az ember haját… Ez sem igaz, csak ha rosszul van megválasztva a dauervíz! Ugyanis az emulziós és a hidrogén peroxidos dauervíz megjelenése óta a dauer leégetésének valószínűsége minimalizálódott, mivel a hajtípusnak megfelelő dauervizet választhatunk ki. Éppen ezért csak annyira károsítja a hajat, mint egy hajfestés.

hajtipus és porozitás besorolás

Festés és dauer

Mindenki tudja, hogy a festés és dauerolás káros a hajnak. Az is ismert, h a kettő egyszerre pedig egyáltalán nem is ajánlott. De vajon miért? És miért károsodik tőle egyeseknek jobban, másoknak kevésbé a haja?

 

női dauer 2

 

A festék roncsolja a haj felső rétegeit. Minél huzamosabb ideig festetünk, annál inkább roncsolódik, ill. változik meg a haj struktúrája. Aki pl. 1 évtizede festet, annak a roncsolt, megváltozott haja valószínűleg részben már nem is képes jól reagálni más kémiai eljárásokra, mint pl. a dauer. Illetve nem biztos, hogy a hajad kibírja. Azaz akár leeshet, de az biztos, hogy károsodni fog, nem is kis mértékben a dauer hatására.

Milyen megoldást javasolunk ebben az esetben, amitől nem károsodik a hajam, viszont olyan lesz, amilyet szeretnél?

Ha tartós hullámot akarsz, akkor először festenünk kell kémiailag, viszont gyakorlatilag először a dauert kell megcsinálni, mivel, ha festek és utána dauerolok, akkor a dauer víz leszívja a festéket a hajadról. Tehát választhatsz: befestjük most a hajad, viszont várnod kell két-három hetet a dauerig, vagy befestjük a hajad és nem tartós hullámot alkalmazunk, hanem ideiglenest.

 

A dauer javítása

Véletlen rossz dauervizet választott ki a fodrász? Nem volt megfelelő a hatóidő? Túl kicsi, vagy túl nagy lett a spirál a hajban? Lenyúlt a hullám? 24 órán belül nedvesség érte a hajat? Nem volt egyenletesen felrakva a dauervíz, és van, ahol be se fogta a hajat? Vagy egyszerűen csak valami nem oké vele?

 

göndör haj 1

 

Lehetséges a dauer javítása, de minimum egy héttel a dauerolás után!!! Ekkor még ellenőrizhetjük, hogy tényleg a dauer a rossz, méghozzá egy nagyfokú fésű és nagyadag balzsam segítségével. Ugyanis balzsamozásnál, ha lazán kifésülöm a hajat, akkor gyönyörű hullámokba rendeződik a haj. Ha rossz a dauer, akkor láthatjuk a hibákat. Jogos panasznál újra lehet elölről kezdeni a folyamatot, de vigyázni kell arra, hogy már lágyabb dauervizet válasszunk, hisz már előgöndörített hajról beszélünk!

Tartós/féltartós egyenesítés

A megfelelő erősségű dauervizet egyenletesen eloszlatjuk a vizes hajon, és a hatóidő alatt, ami függ a dauervíz erősségétől, egyenesre fésülgetjük a hajat. Célszerű fejmosónál végezni ezt a műveletet! Fixálás közben is végig egyenesítjük, fésülgetjük a hajat, majd a végén egyenesre szárítjuk. Itt nyugodtan húzhatjuk a hajat, hisz nem a loknik megtartása, hanem kihúzása a célunk.

Headlines

Ajánljuk vékonyszálú, egyenes, könnyen lelapuló hajú vendégeinknek, bármilyen hajhosszra, mert az eljárás után laza, könnyed, rugalmas, hullámos, vastagabb, dúsabb lesz a frizura természetes hullámos haj hatását kelti, semmiképpen nem dauerolt képet mutat. Ez egy jóval kímélőbb eljárás, mint a normál Dauer, mert kevésbé bontja meg a hajban a kémiai kötéseket, éppen ezért csak 5-6 hétig tart. A Headlines rövidebb hatóidejének köszönhetően gyorsan kifejti hatását.

Forrás: internet, képek: Pinterest