• Hétfő - Péntek

    10:00 - 20:00

  • Szombat

    10:00 - 18:00

  • Vasárnap

    Zárva

///

1065 Budapest, Révay u. 1. | haircodeteam@gmail.com

arcformák

Arcforma típusok

Arcforma típusok és a hozzá illő frizura, ami persze mint szabály sok szempontból megdőlhet, számunkra a vendég elégedettsége az első. Ebben a blogban szeretnénk segítséget adni mi az, ami előnyösen járul hozzá frizurában adottságaidhoz.

Mielőtt ellátogatsz hozzánk a szalonba érdemes figyelembe venned, mi az, amit szeretnél hangsúlyozni az arcodon, és milyen részletekről vonnád el szíved szerint a figyelmet.  Ugyanis egy jó frizura sok mindenen változtat.  Kiemelheti a szemed, elvonhatja a figyelmet az orrodról, lágyíthatja az arcéleket, keskenyítheti a kerekded arcot, eltakarhatja a magas homlokot vagy az elálló füleket.

Blogunk sorra veszi, hogy melyik arcformánál mire érdemes figyelni a tökéletes hatás érdekében, természetesen, ha ellátogatsz hozzánk szívesen átbeszéljük veled mi lenne a számodra legmegfelelőbb az elképzelésid mentén.

 

arcformák

 

KEREK ARCFORMA

Leginkább a hosszúkás frizurák állnak jól neked: a vállig érő, fokozatosan nyírt fazonok, hosszú hajnál a lépcsőzetes rétegek, félhosszú esetében pedig az olyanok, melyek hossza épphogy csak túlfut az állad vonalán. A hajad volumenével is csínján kell bánnod, mert, ha az arcod körül túl dús, vastag szálú, esetleg hullámos vagy göndör tincsek rakoncátlankodnak, optikailag még szélesebbnek tűnik majd. Ha természetes göndör fürtökkel áldott meg az ég, akkor használj hajvasalót, illetve egy lépcsőzetesre vágott, a haj alsó végein elvékonyított fazonnal hosszúkásabbá teheted a fejformádat. Ma már léteznek tartós hajegyenesítési módok is, érdeklődj elérhetőségeinken.
A tartás nélküli lelapuló, vékony szálú haj sem kedvez neked, mert az arcod kerekségére tereli a figyelmet. Ilyenkor is megoldás lehet a hajvégek fokozatos hosszúságúra vágása, mert lágyabb esést biztosít a tincseknek, és a tépett frizura nagyobb tömeget mutat, vagyis nem simul túlságosan az arcod köré.

kerek arc forma, lécsőzetes vállig érő haj

Amire különösen figyelj!

Ennek a típusnak nem ajánlott a mindenütt egyforma hosszúságúra nyírt bubifrizura, ugyanígy a tömör frufru sem. Ha mégis ragaszkodsz a frufruhoz, próbáld ki inkább a hosszabb, oldalra fésült változatát. A rövid haj kiválasztását mindenképp bízd a fodrászodra, mert azt a legnehezebb eltalálni a kerek arcformához. A formázásánál arra ügyelj, hogy ne legyen körkörösen, mindenhol tépett, legfeljebb csak oldalt. Kerüld a túlságosan feltupírozott, dús, göndör vagy kócos stílusokat.

SZÖGLETES ARCFORMA

A rövid haj csak akkor ideális számodra, ha nem extra rövid tüsis, inkább legyen olyan, ami lágy íveket képez az arcod körül. Hosszú haj esetén a fokozatos vágás ajánlott, melynek egymást követő lépcsői az áll vonalától kezdődve haladnak lefelé.

Törekedj arra, hogy a frizurád minél izgalmasabb lazább legyen, mert az egyszerű, túl sima, geometrikus fazonok összefüggően lelógó hajtömeg csak még jobban hangsúlyozza szögletes vonásaidat.

Amire különösen figyelj!

Kerüld az egyenesen vágott frizurákat, mint amilyen az állig érő bubi. A szabályos frufru sem áll jól neked, a kifelé szárított haj pedig kifejezetten ronthat az összképeden. A túl merev, lelapuló haj sem a te stílusod, de a hajtő megemelésével is óvatosan kell bánnod. Ha növelni szeretnéd a hajkoronád volumenét, inkább az alsó rétegekre koncentrálj.
Ha ebbe a csoportba tartozol, a szemeid közel helyezkednek el egymáshoz, az arccsontod hangsúlytalan, az állad pedig kissé hosszúkás és hegyes. Ennél a típusnál általában az orr is hosszúkás és vékony, ahogy maga a fejforma is. Ilyen arcforma esetén az ideális frizura kerekíti az arcéleket, valamint elvonja a figyelmet a karakteres orról és a hegyes állról. Te bátran választhatsz rövid, állig érő és félhosszú hajat is, csak a fazonját kell alaposan átgondolnod. Lehet akár egy vagány bob fazon.

HOSSZÚKÁS ARCFORMA 1

Ha frufru akkor ezt neked találták ki! Előnyös számodra, ha a szemöldökig ér, ez picit tömöríti az arcodat. Ugyanezt a hatást érheted el egy olyan bubifrizurával, mely hátul rövidebbre van nyírva, elöl pedig tömörebb keretet képeznek hajtincseid az arcod körül.

Félhosszú frizurádat érdemes megbolondítani fokozatos hajvágással, mégpedig úgy, hogy az első rétegek az orrod vonaláig érjenek, a következők az álladig, az alsó rész hossza pedig maximum a kulcscsontodig fusson. A fokozatosság itt lehet drasztikusabb, hogy kerekebb hatást érj el.

hosszúkás arc forma frufru

Amire különösen figyelj!

Te vagy az a szerencsés nő, akinek már-már kötelező valamiféle rakoncátlansággal felturbóznia a haját!  Akár az asszimetrikus fazonok is szóba jöhetnek. Ha oldalirányban növeled a hajad tömegét – akár tupírozással, akár hullámokkal -, az optikailag szélesíti az arcod. A göndör, kócos frizurától sem kell idegenkedned, mert kifejezetten jól fog állni! Egy dauer is szóba jöhet, ha egyenes hajad meguntad. Olvasd el dauerről szóló blogbejegyzésünket!

asszimetrikus frizura

 

HOSSZÚKÁS ARCFORMA 2

Ha a rövid fazon mellett döntesz, arra figyelj, hogy kétoldalt ne legyen nagyon felnyírva, vagyis kb pár cm hossz maradjon úgy, hogy elérje a fülcimpádat. Ez azért fontos, hogy tudj vele egy picit csalni, és hanyagul összeborzolhasd. A túl hosszú, egyenes haj sajnos nem neked való, mert hangsúlyozza a hosszúkás fejformád. Hullámos és göndör fürtök esetén is ajánlott némi izgalmat és fantáziát belevinni fokozatos vágással, különben a hajtömeged megnyújtja a kanyargós tincseket, és a fejtetőn rád fog lapulni a haj.

rövid haj

OVÁLIS ARC 1

A legideálisabb arcforma az ovális, legfőbb jellemzője, hogy az arc vonalai összességében arányosak és egyenletesek, éppen ezért majdnem minden hajstílus jól állhat az ilyen típusoknak.

Kedvedre válogathatsz a rövid, félhosszú, hosszú, egyenes vagy hullámos frizurák közül, de azért néhány dologra neked sem árt odafigyelned. A leginkább talán az arccsontodhoz igazított bubifrizura áll jól neked, amit úgy tehetsz még szexisebbé, ha frufrut is vágatsz hozzá, mert így kiemeli a szemeidet.

bubi frizura

Amire különösen figyelj!

Előnyös arcformádnak köszönhetően csupán egyetlen alapszabályt kell betartanod, mégpedig, hogy soha ne hangsúlyozd a fejtetőd, mert így csúcsos lesz az összkép. Kerüld az olyan vágást, ami pont ott emeli meg a hajadat, és annál a résznél a tupírfésűt se alkalmazd, ugyanis megnyújtja az arcodat. Amennyiben hullámos vagy göndör a hajad, ne válassz túl rövid fazont, mert sapkahatást kelt, és szintén hosszúkássá teheti a fejformádat. A nagyon merev geometrikus letisztul fazonok, amik a szögletes és mesterséges frizurák lehetnek még mumusaid, neked ugyanis sokkal jobban áll a természetesség.

SZÍV ALAKÚ ARC 1

Az ilyen típusú arc általában bájos, kislányos. Jellemzője a széles homlok és a lefelé keskenyedő vonal. A leghangsúlyosabb része a pici, de hegyes áll. Ennek az arcformának a legjobb barátja a frufru. Ha a tömörebb változat mellett döntesz, a hossza érjen a szemöldöködig, de a homlokod tompítására alkalmasak a ritkább, tincses és az oldalra fésült frufruk is.

szí alakú arc fufrus rövid fazon

SZÍV ALAKÚ ARC 2

A legjobban a lekerekített, állig vagy vállig érő fazonok állnak jól neked, de a rövid hajról sem kell lemondanod. Amennyiben a hosszabb mellett döntesz, érdemes úgy vágatnod, hogy a hajad egy része az álladig érjen, vagy kicsivel alá fusson. Rövid frizurád a fejtetőn maradjon hosszabb, és oldalt legyen egy picit tépett, vagy omoljon néhány tincs az arcodba, hogy elvegyen a homlokod és az arccsontod szélességéből.

szív alakú arc

Amire különösen figyelj!

Mivel a homlokod a legszélesebb az arcodon, előnytelen számodra, ha teljesen szabadon hagyod. Ezért kerüld a hátrafésült, vagy nagyon lelapított stílusokat. A túlságosan rövidre nyírt frufru, és a durván megritkított haj sem a te vonalad, illetve a középválaszték sem illik ehhez a típusú arcformához.

 

Az arc típusok közötti számtalan átmenet és szín variációk miatt nem kell igazán lemondanod egyik vágyott fazonról sem, egy jó szakember segítségével megvalósítható az arany középút, amivel elégedetten távozol tőlünk.

arctipusokhoz illő frizurák

Forrás: internet

Képek: Pinterest